ACTIVITATS

Aquesta pàgina és antiga. Això no vol dir que ens hem quedat a 2012. Només que no hem tingut temps d’actualitzar-la.

Activitats realitzades (2005-2010)

  • 2009-2012: projecte d’investigació Lluita social i memòria col·lectiva a les cases barates de Barcelona, finançat per l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, a través de l’associació Avis del Barri de Bon Pastor.
  • 2009-2010: Col·laboració amb la organització del Concurs d’idees Repensar Bonpastor, promogut per l’Al·liança Internacional d’Habitants. Dintre del marc d’aquesta iniciativa, membres del nostre equip van redactar articles per a diverses revistes d’antropologia, tant de Catalunya com de fora.
  • març 2010: Organització de la taula rodona L’impacte social de les transformacions urbanes a la Facultat de Geografía i Història de la UB el 1o de març. Ponències de Yves Cabannes (Development Planning Unit, Londres) i de Micheal Herzfeld (Departament d’Antropologia Cultural, Universitat de Harvard).
  • 2008-2009: projecte d’investigació Represàlies i resistències a les cases barates de Bon Pastor, finançat pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, amb l’associació Avis del Barri de Bon Pastor.
  • 2008-2009: projecte Transformació urbana i canvi social al barri de la Mina, amb la Plataforma de Veïns i Entitats de La Mina.
  • 2006-2007: projecte El pla de la Ribera: el veïnat contra la dictadura, sobre les resistències veïnals al barri de Poblenou durant la última etapa del franquisme. Dintre de l’àmbit d’aquesta investigació vam realitzar, en col·laboració amb la associació cultural Citymin(e)d, un CD d’extractes d’entrevistes, un Mapa d’afectació: les empreses de Can Ricart, i el vídeo-documental Des del ressentiment o la batalla per Can Ricart.
  • 2005-2006: projecte Paisatges urbans, païsatges humans: l’impacte de la transformació urbanística a Barcelona (2000-2004), presentat per l’Inventari del Patrimoni etnològic de Catalunya, i que finalment no va entrar per a finançació. Es centrava sobre quatre barris: Raval, Poblenou, Cantunis, Santa Caterina.