I vinga amb les dicotomies!

El logo del International Conference in Critical Geography 2015 en Ramallah (Palestina)

Una nota sobre un debat recent dins de l’àmbit de la geografia radical, entre l’anarquista Simon Springer, i el marxista David Harvey. Cadascú defensa la seva posició: Simon manté que la geografia radical ha de ser anarquista; David respon que no és cert, que ha de ser (o pot ser) marxista; Simon contesta que Harvey no ha entès res. El debat és interessant fins a cert punt, i demonstra que per certes hipoteques del passat, la dació en pagament està lluny d’aplicar-se; sense dubte, contribueix a evidenciar cóm la geografia crítica está en un bon moment, i que sobre l’estudi de l’espai es reprodueixin avui debats que en el seu moment van ser importants. Que els terrenys movedissos del present contribueixin a fer possible el que en altres temps no va poder-se fer.

Aprofitem per a assenyalar el Seté Congrès Internacional de Geografia Crítica, que es tindrà a Ramallah, Palestina, del 25 al 30 d’aquest mes (Juliol 2015), sota el títol de “Radicalismos precaris en terrenys movedissos: cap a una política de la posibilitat”.

  • Simon Springer “Why a radical geography must be anarchist”, Dialogues in Human Geography, 2014, 4:249-270. (aquì amb inscripció, sinò a academia)
  • David Harvey “Listen Anarchist”, 2015 (al seu blog)
  • Simon Springer “The limits to Marx: David Harvey and the condition of postfraternity” (a academia)
  • Katherine Gibson “Thinking around what a radical geography ‘must be'”, properament a Dialogues in Human Geography (a communityeconomies)
  • Pàgina del International Congress on Critical Geography (ICCG) de Ramallah!