IV Curs de mètode etnogràfic per a la investigació projectual

Aquesta IV edició del curs Mètode etnogràfic per a la investigació projectual s’insereix en el debat emergent sobre les aportacions dels estudis etnogràfics en la investigació arquitectònica. L’anomenat “gir etnogràfic a l’Arquitectura” ha obert diversos a fronts analítics des de i per al camp projectual, que tenen com a objectiu aproximar-se al social i de la complexitat de l’habitar.

Les sessions de el curs ofereixen una metodologia que vincula l’etnografia i l’anàlisi projectual, com a punt d’intersecció entre l’Arquitectura i l’Antropologia. L’etnografia de la tasca arquitectònic o d’el projecte urbà, dóna compte de la trajectòria de el disseny; des de la xarxa d’actors, consensos, imprevistos i circumstàncies que van condicionar la presa de decisions sobre la reforma espacial.

Es tracta d’una perspectiva reflexiva respecte al paper de l’arquitecte en la gestió urbana, que posa al descobert les dinàmiques de mercat immobiliari i interessos polítics que condicionen les solucions projectuals. S’ofereix un model d’investigació per a analitzar la tasca projectual somergit en el complex procés de producció de l’espai urbà, és a dir, detallar la materialització de l’entorn construït sense descuidar els impactes socials de les reformes urbanístiques.

D’aquí que el curs també s’aproxima a l’estudi de les pràctiques i apropiacions espacials dels que habiten la ciutat, i es prestarà atenció a les formes de sociabilitat emplaçades en l’espai públic, aterrant aquesta proposta analítica al cas de la Vila Olímpica de Barcelona .

Dades de sessions: 17, 19, 22, 24, 26 de febrer de 2021

Horari: 18:00 a 20:00 (Sessió 1) / 18:00 a 19:30 (Sessió 2, 3, 4 y 5)

Contacte: info@antiarq.org / etnoproyecto@gmail.com

Idioma: Totes les sessions seran en castellà

Inscripció: 65 euros (55 euros per a estudiants, aturats, jubilats i socis del ICA, previ enviament d’informació acreditativa a info@antiarq.org).

Modalitat: El curs és online en temps real, és a dir, que les sessions de celebraran per videoconferència en directe. No obstant això, queden gravades i arxivades temporalment, per poder revisar-les de manera posterior a l’hora programada.

Organitzat per: Antiarq i l’Observatori d’Antropología del Conflicte Urbà (OACU)

Colaboració de: Grup de Recerca en Exclusió i Control Socials (GRECS) de la Universitat de Barcelona, Grupo de Investigación en Antropología de la Arquitectura del GRECS (GRADA) y del Instituto Catalán de Antropología (ICA).

Observació: per inscriure’t no has de crear cap compte a la nostra web, simplement seleccionar l’opció en “fer aquest curs” i seguir els passos.

La inscripció es pot realitzar amb targeta sempre que aquesta tingui l’opció de «comerç segur». Si la teva targeta no compta amb aquesta modalitat, també ho pots fer a través de Paypal. També està disponible l’opció de transferència bancària, per a sol·licitar les dades del compte, escriu-nos a info@antiarq.org

Programa: https://www.antiarq.org/course/metodo-etnografico-para-la-investigacion-proyectual-iv-edicion/