Paraules de dones de la revolució egipcia

Els primers episodis de Words of Women from the Egyptian Revolution ja estàn en línia. L’equip indepenent de Leil-Zahra MORTADA ha estat actualitzant aquesta sèrie de vídeos de la qual ja vam enllaçar els trailers en un post anterior.

Rasha Azab

Episodi 1: Rasha Azab. Periodista de 29 anys; havia estat en els moviments des de 2000. A occident, explica, va vendre’s una imatge d’activistes inofensius i no violents per a desmovilitzar la protesta. “Cap revolució va fer-se per Twitter o Facebook. La revolució explota quan les persones surten al carrer, i resisteixen, i moren, i sacrifiquen coses importants”.

Sabah Ibrahim

Episodi 2: Sabah Ibrahim. 52 anys, ja havia anat a manifestacions quan Sadat va tallar els subsidis pel pà al 1977. A 2005 va participar a un sit-in del moviment Kefaya: des de llavors, havia desitjat cantar “fora Mubarak” ella també. “Semblava que Tahrir no estigués a Egipte, sinò al paraïs”.

Evelyn Ashamallah

Episodi 3: Evelyn Ashamallah. 64 anys; va deixar la direcció del museu d’art moderna després de veure la corrupció del ministeri de cultura. La revolució per ella va ser com “despertar-se de la mort”; i a la entrevista reflexiona sobre les ideologies, els partits, la liberació sexual, les religions, la distància entre el poble i els líders.

Nada Zatouna

Episodi 4: Nada Zatouna. Videorealitzadora de 23 anys, nubiana. Després de ser detinguda, ferida, insultada, amenaçada per la policia, va adonar-se que ella havia perdut ja la por a la repressió: els policies, en canvi, estaven aterroritzats.

Aquests són els enllaços a YouTube; amb un click a “CC” a la barra de baix, s’activen els subtítols, en castellà i anglès. El capìtol següent (episodi 5) també acava de publicar-se.