La ciutat i la pell: espai públic i espai púdic

Grafitis de protesta en un descampado de Vallcarca, Bcn. Foto Livia Motterle, 2016.

Barcelona, 13-15 setembre, IV congrès europeu de geografies de les sexualitats! tota la info aquì

“La ciutat de las fogueres s’encongeix, maó rera maó, sota el pes insaciable de les excavadores, afamades de barris i de somnis. Intenta obrir les ales en l’asfalt ardent, i trobar espai en les esquerdes diàfanes que encara repten el capital. El frenesí epidèrmic que es fa xarxa per a caçar el parasita de la especulació, es belluga en un intent utòpic d’aixecar rituals candents. La carn es barreja amb la pedra, les entranyes amb les aceres, les barricades amb les cicatrius, suplicant a l’espai púdic de tornar a ser públic.

Alló més profund és la pell. Paul Valery ho sabia bè. A les escletxes de la pell, als solcs estriats de la carn, és allí on es manifesta la paraula, la acció. Als budells dels carrers, a les cantonades dels carrerons plens d’intersticis i horitzons, vet aquí on pulsa la vengança de l’urbà contra l’urbanisme. Sóm ciutat, sóm la ciutat. Sóm aquella ciutat que es nega a morir i que no conoix el descans, sumergida en la construcció de narratives col·lectives del goig.

Mapejant el territori segons les marques del plaer, tant de bó trobessim el punt de unió entre els vectors paral·lels de la sexualitat i de l’espai públic, aquell aleph on tot coincideix, s’alimenta i es crema. Només ens queda la pell, amb els seus vicis i ferides, a recordar-nos que sóm cossos, cossos habitants d’una dimensió pública, protagonistes d’infraccions, contrabandistes de balls i rialles, creadors de disidència al mig de la ciutat podrida de pudor.

INCONTRO con LARRY KNOPP_LOCANDINAEl proper 11 de setembre (!) el geògraf de les sexualitats LARRY KNOPP serà a Roma per a una conferència. Del text de presentació: “Larry Knopp és un referent central a les geografies de la sexualitat. Des dels anys 80 fins avui es va ocupar de diferents aspectes del tema, des dels primers casos de gentrificació gay, fins a la relació entre espai urbà, moviments LGBTQ i política local. A Roma Knopp presentarà els resultats preliminars d’un projecte que està desenvolupant amb el seu colega Michael Brown, un altre referent imprescindible sobre el tema. El projecte és una reflexió històrica sobre la evolució de la relació entre ciutat y població LGBTQ, analitzant els casos de 4 metròpolis de EEUU, en una època de gairebé 50 anys”.